رایحه ی چهارم – وحدت حقیقی
« وَلَا یَختَلِفُ اَهوَاوُهُم وَ اِنِ اختَلَفَت بِهِم البُلدَان »
خواسته ها و آمال و آرزوهای شیعیان ما با یکدیگر اختلافی ندارد، هر چند از نقاط مختلف سرزمین اسلامی باشند. (بحارالانوار، ج 65، ص 165)
هر مجموعه ای، هر گروهی، هر دین و آیینی و هر کشور و ملتی ؛ از آن جایی که با انسان های مختلف، با اراده های مختلف ، با منافع و سلایق مختلف، با نگرش ها و بینش های مختلف انسانی سر و کار دارد، یکی از بزرگترین و اصلی ترین دغدغه های خود را برقراری و حفظ وحدت در میان پیروان و اعضای خود قرار می دهد. وحدت و همبستگی و همدلی، آن ستون اصلی خیمه است که اگر بشکند، خیمه بر سر ساکنانش آوار خواهد شد.
در این میان، می توان وحدت ها را به حقیقی و غیر حقیقی تقسیم کرد: وحدت های واقعی و وحدت های نمایشی و تو خالی و پوشالی! در وحدت های دروغین و نمایشی و ظاهری، اتحاد به مادیات و اسباب و وسایل ظاهری است؛ در حالی که دل ها پراکنده و متفرق از هم هستند.
خداوند در قرآن کریم چنین اتحادی را این گونه توصیف می کند:
« لَایُقَاتِلونَکُم جَمِیعًا اِلَّا فِی قُریً مُّحَصنَه اَو مِن وَرَاء جُدُرٍ بَاسُهُم بَینَهُم شَدِیدٌ تَحسَبُهُم جَمِیعًا وَ قُلُوبُهُم شَتَّی ذَلِکَ بِاَنَّهُم قَومٌ لَّا یَعقِلُونَ »
منافقان به صورت دسته جمعی جز در قریه هایی که دارای استجکام اند، یا از پشت دیوارها با شما نخواهند جنگید. جنگشان میان خوشان سخت است. آنان متحد می پنداری؛ در حالی که دل هایشان پراکنده است، زیرا آنان مردمانی اند که نمی اندیشند. (سوره حشر آیه 14)
در نقطه ی مقابل، وحدت واقعی و حقیقی قرار دارد که وحدت میان اهل تقوا و ایمان است؛ وحدتی که بر پایه ی ظاهر سازی، پوشاندن رخنه ها، فاصله ها و تفرقه ها و با شعار و تبذیرهای مالی محقق نمی شود، بلکه بر پایه ی اتحاد قلب ها و دل ها بنا می گردد. اتحادیه که بر طبق آیه ی شریفه از تعقل ایمانی، زاده می شود و بر اساس ایمان قلبی و عقلی به خدای واحد، شکل می گیرد.
اتحاد میان اعضای تشکل شیعی، از سنخ وحدت حقیقی است و از همین روست که در توصیف آنان فرموده اند: تفکرات و تمایلات و خواسته های بنیادین آنان، متفاوت و مغایر با یکدیگر نمی شوند؛ حتی اگر میان آنان فاصله های جغرافیایی بسیار و یا حتی فاصله های زمانی طولانی باشد. شیعیان، همیشه و همه جا، همدل و همراه و همزبان و همفکر و متحد با یکدیگر خواهند بود
رایحه پنجم به زودی ...................